dimarts, 8 de maig del 2012

BIBLIO activitats -Abril 2012-


“CAFÈ ENTRE LLIBRES”
27 d’abril


Agraïm a l’Elisenda Valls, bibliotecària de la biblioteca mossèn Ramon Muntanyola, les seves explicacions i consells tant interessants sobre l’organització de la biblioteca, carnet, préstecs, fons...
Gràcies a totes les mares que vau participar compartint experiències, idees, dubtes... com també a les delegades pel cafè, pastissos, sucs..., tot era molt bo!
 Esperem repetir l’experiència de manera periòdica, ja que creiem que facilita la relació Escola-Família tot parlant de la lectura i dels llibres.
Fina Minguell (mestra de suport d’EI) i M Dolors Foguet (responsable de la biblioteca Josep Vallverdú i Cap d’Estudis).

 26 d’abril
El concurs “Los profes cuentan” va premiar en el Círculo de Bellas Artes de Madrid, els deu contes finalistes i molt especialment a l’escola guanyadora. 

Aquest concurs, presidit per Ana Maria Matute i integrat per Roser Capdevila, Juan Carlos del Olmo, José Luis Gallego, Joaquín Araújo i Antonio Barrón, després de rebre més de 100 contes a nivell de tot l’estat espanyol, en va seleccionar deu i posteriorment a través del Facebook, les votacions van fer que un en fos el guanyador.

Representants de la nostra escola van assistir a la presentació de "El libro más bueno de todos los tiempos" on un conte, escrit per la Míriam Dalmau Cornadó, tutora de sisè,  i il·lustrat per alumnes de la seva classe en forma part.
Aquest llibre es posarà a la venda a través d’internet per tal de recaptar fons per Aldeas Infantiles SOS.
Si voleu veure i llegir tots els contes podreu trobar un exemplar a la biblioteca Josep Vallverdú de la nostra escola.

Des de la BJV volem felicitar a la Míriam pel conte, tan bonic que ha escrit i als seus alumnes per les il·lustracions que han realitzat.

Us deixem un tastet del conte: "UN PAÍS LLAMADO NINI"
En el país de los ninis, ni se reciclaba, ni se limpiaba ni se ordenaba. Así de claro y contundente. Sus habitantes se parecían mucho a los de cualquier otro país; sin embargo, eran de una dejadez extrema. No tenían malicia; lo que eran era vagos, pero VAGOS, VAGOS…
No recogían la basura, no ordenaban sus cosas, y además, no encontraban mal alguno en que todo estuviera tan, pero que tan sucio y patas arriba. Y es que en el país de los ninis, el no hacer era el rey. Y sin embargo eran felices. Paseaban entre montones de basura apestosa que todos tiraban por doquier, y no les parecía extraño que todo, pero todo, lo que se dice todo, estuviera tremendamente sucio.
 Si voleu saber com continua cliqueu el títol:

Voleu veure el curt animat basat en el conte guanyador:
 EL BARCO DE LA LUNA?  
http://www.youtube.com/watch?v=cl6XRvY2JK4&feature=youtu.be

 
Selecció representant de l’escola al
 Certamen Nacional infantil i juvenil:
“LECTURA EN VEU ALTA”
23 d’abril de 2012
 
Ha estat molt difícil l’elecció perquè tots i totes ho van fer molt bé, però només hi pot anar un alumne/a.
La representant de l’escola en el Certamen el dia 10 de maig a Tarragona serà la Clara Sans Torres de 6è. Enhorabona i sort!

Xerrada d’Enric Queralt i de Mònica Badia:
 “LLEGIR A CASA”
21 d’abril de 2012

 
Una xerrada molt interessant en la qual ens van fer reflexionar sobre el fet de llegir a casa amb els nostres fills i filles.
Moltes gràcies Mònica i Enric pels vostres consells i recomanacions!
 
Visita de l’escriptor Carles Sala i Vila
20 d’abril de 2012
Una visita molt motivadora de la qual tot l'alumnat hi va participar.

L'alumnat ens parla d'en Carles Sala i Vila i dels contes llegits a l'EMPràdio, la ràdio de l'escola escolteu al '2:44
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada